U Sarajevu se održao dvodnevni seminar pod nazivom „Pregovori s EU u poglavljima 11. i 12.: Hrvatsko iskustvo“

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, te uz potporu UNDP-ovog ureda u Bosni i Hercegovini, 6. i 7. rujna 2011. godine, u Sarajevu se održao dvodnevni seminar pod nazivom „Pregovori s EU u poglavljima 11. i 12.: Hrvatsko iskustvo“.

Slijedom iskazanih potreba Bosne i Hercegovine, prvi u nizu seminara u zajedničkoj organizaciji dvaju spomenutih Ministarstava održan je s ciljem prenošenja hrvatskih znanja i iskustava iz području europskih integracija zemljama jugoistočne Europe. Seminar je održan u skladu s prioritetima iz Nacionalne strategije razvojne suradnje Republike Hrvatske za razdoblje od 2009. do 2014. godine, čime Hrvatska potvrđuje svoju ulogu zemlje davateljice pomoći na međunarodnoj i regionalnoj razini.

Tijekom edukacijskog seminara, članica jedne od pregovaračkih skupina Ružica Gelo obuhvatila je interesna područja iz hrvatskih pregovaračkih poglavlja od značaja za relevantne institucije i za 40-ak sudionika ovog seminara.



Ostale vijesti