Okrugli stol "Međunarodnopravni položaj hrvatske nacionalne manjine u novom europskom kontekstu"

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u utorak, 6. lipnja 2023. godine, održat će se okrugli stol na temu „Međunarodnopravni položaj hrvatske nacionalne manjine u novom europskom kontekstu“, u MVEP-u s početkom u 10 sati.

Uvodne govore održat će ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Na okruglom stolu sudjelovat će predsjednica Odbora za Hrvate izvan RH HS Zdravka Bušić, savjetnica u MVEP-u Vanda Babić-Galić, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH Milan Bošnjak, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH Ivan Gugan, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov i predsjednik Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrijan Vuksanović. 

Molimo zainteresirane predstavnike medija da dođu na ulaz u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na Đorđićevoj 4 te da svoj dolazak obavezno najave najkasnije do 8 sati u utorak, 6. lipnja, na: glasnogovornik@mvep.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Najave