Na današnji dan obilježava se 25. godišnjica velike tragedije u nuklearnoj elektrani u ukrajinskom gradu Černobilu.

Izaslanstvo Republike Hrvatske, predvođeno predsjednikom Republike Hrvatske prof. dr. Ivom Josipovićem, sudjelovalo je 19. travnja 2011. godine u Ukrajini na Kijevskom summitu na visokoj razini, koji je održan u povodu tog tragičnog događaja

Izaslanstvo Republike Hrvatske, predvođeno predsjednikom Republike Hrvatske prof. dr. Ivom Josipovićem, sudjelovalo je 19. travnja 2011. godine u Ukrajini na Kijevskom summitu na visokoj razini, koji je održan u povodu tog tragičnog događaja.

Na Donatorskoj konferenciji, koja je održana istog dana u Kijevu, a na kojoj su prikupljana sredstva za izgradnju trajnog i sigurnog sarkofaga za nuklearnu elektranu Černobil, ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku Aleksander Heina, kao predstavnik Republike Hrvatske, upoznao je sudionike s odlukom Vlade Republike Hrvatske o donaciji u iznosu od 1,1 milijuna kuna.

Republika Hrvatska, kao zemlja korisnica nuklearne energije i aktivna članica međunarodne zajednice, svjesna je potrebe međunarodne solidarnosti s prijateljskom Ukrajinom.



Priopćenja