U Ludwig Muzeju suvremene umjetnosti u Budimpešti otvorena retrospektivna izložba hrvatskog umjetnika Mladena Stilinovića

U Ludwig Muzeju suvremene umjetnosti u Budimpešti 21. travnja 2011. otvorena je retrospektivna izložba hrvatskog umjetnika Mladena Stilinovića, u postavi kustosice Branke Stipančić.

Pozdravne govore održali su veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj Ivan Bandić i ravnatelj Ludwiga Barnabas Bencsik.

O izložbi i Stilinovićevom životu i radu govorio je Georg Schöllhammer glavni urednik Springerina, jednog od najutjecajnijih časopisa o umjetnosti. Istaknuo je kako muzej Ludwig može biti ponosan što se prva retrospektivna izložba jednog od najznačajnijih suvremenih europskih umjetnika organizira upravo u njegovim prostorima.

Otvorenju je prisustvovalo više od stotinu ljubitelja umjetnosti, predstavnika mađarskih kulturnih institucija, hrvatske manjinske zajednice i novinara. Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Izložba koja je dio ciklusa hrvatskih kulturnih događaja za vrijeme mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije ostaje otvorena do 3. srpnja 2011. godine.

Ivan Bandić
Veleposlanik

Ostale vijesti