Mvp dr. Žužul na konferenciji za novinare predstavio novo imenovane pomoćnike ministra vanjskih poslova

Ministar dr. Žužul je novinarima iznio pozitivna očekivanja u pogledu mišljenja Europske komisije, kao i uvjerenje da će mišljenje biti objavljeno na proljeće. Ministar je naglasio da su učinjeni važni koraci koji su razjasnili i učvrstili odnose između Republike Hrvatske i NATO-a tako da se s Hrvatskom sada uistinu računa u prvom sljedećem krugu proširenja NATO-a. Istaknuo je kako hrvatska vlada želi voditi uravnoteženu politiku prema Sjedinjenim Američkim Državama i Europskoj uniji, te neće učiniti ništa što bi ugrozilo članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji i NATO-u.

Nakon uvodnog izlaganja ministar je odgovarao na pitanja novinara o jučerašnjem posjetu i razgovoru s ministrom obrane Sjedinjenih Američkih Država Donaldom H. Rumsfeldom, o suradnji s Međunarodnim kaznenim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, skorim bilateralnim susretima i posjetima stranih državnika Hrvatskoj.

Odmah nakon konferencije za novinare ministar dr. Miomir Žužul putuje na čelu hrvatskog izaslanstva u službene posjete Dublinu, Londonu i Berlinu od 9. do 13. veljače 2004. godine.

Priopćenja