Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se s ministricom za obrazovanje u Vladi Zapadne Australije, Ljiljanom Mariom Ravlić

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u radnom posjetu Australiji, sastala se danas, 7. studenog 2005. godine u Perthu, s ministricom za obrazovanje u Vladi Zapadne Australije, Ljiljanom Mariom Ravlić

Ministrica Grabar-Kitarović čestitala je ministrici Ravlić na izboru u Vladu Zapadne Australije, kao prvoj ministrici koja je ušla u Vladu a rođena je izvan Australije, te joj zahvalila na iskazanom interesu za Republiku Hrvatsku i jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Ministrica Ravlić iskazala je zanimanje za jačanjem gospodarske suradnje između dvije zemlje, ponudivši konkretnu tehničku pomoć, kako u području gospodarstva tako i u području obrazovanja. Predložila je uspostavu sustava razmjene studenata između dvije zemlje, što bi doprinijelo jačanju kulturnih i neformalnih veza između naših građana.

Tijekom boravka u Perthu, ministrica Grabar-Kitarović susrela se u Hrvatskom centru u North Fremantleu s predstavnicima hrvatske zajednice i tom ih prilikom upoznala s trenutnom političkom situacijom u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na proces pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.



Priopćenja