Ministrica Pejčinović Burić na sastanku Vijeća za opće poslove

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u ponedjeljak, 20. studenog 2017. godine u Bruxellesu na sastanku Vijeća za opće poslove...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u ponedjeljak, 20. studenog 2017. godine u Bruxellesu na sastanku Vijeća za opće poslove (General Affairs Council) te na sastanku Vijeća za opće poslove članak 50. (General Affairs Council Article 50).

Vijeće je započelo pripreme za održavanje sastanka Europskog vijeća, koji će se održati 14. i 15. prosinca 2017. godine, te je razmotrena provedba zaključaka usvojenih na sastanku Europskog vijeća održanog u listopadu 2017. godine. Također, na sastanku Vijeća usvojeni su i zaključci o komunikaciji Europske komisije o pregledu EU strategije o kibernetičkoj sigurnosti te su u raspravi s povjerenikom EK za proračun i ljudske resurse Güntherom Oettingerom, razmijenjena mišljenja o budućnosti Višegodišnjeg financijskog okvira. Na sastanku Vijeća za opće poslove članak 50., Europska komisija izvijestila je ministre o napretku u pregovorima s Ujedinjenom Kraljevinom, te je započeto s pripremama sastanka Europskog vijeća (članak 50.) koji će se održati 14. i 15. prosinca 2017. godine.

 

Izjava ministrice Pejčinović Burić

 

Preuzimanje

 



Priopćenja