Sastanak ministrice Pejčinović Burić s povjerenikom Vellom

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se danas, utorak 21. studenog 207. godine, u Bruxellesu s povjerenikom Europske komisije za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenom Vellom...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se danas, utorak 21. studenog 207. godine, u Bruxellesu s povjerenikom Europske komisije za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenom Vellom.

Na sastanku je bilo govora o naporima koji se zajednički ulažu vezano za održivo upravljanje ribljim bogatstvom, uključujući i prijedlog višegodišnjeg plana za male pelagijske vrste u Jadranskom moru, prvi takav plan koji Europska komisija predlaže u Sredozemlju, a za čiji uspjeh je važna potpora obalnih država članica EU, kao i to da odražava tradicionalni način upravljanja ribolovom u ovom području. S posebnim je zadovoljstvom izdvojen zajednički projekt, predložen od Hrvatske, u suradnji s Italijom, koji je dobio i podršku Europske komisije, a koji je rezultirao proglašenjem Jabučke kotline kao posebno zaštićenog ribolovnog područja, te je potvrđena potreba daljnje uske suradnje i u okviru rada Opće komisije za ribarstvo u Sredozemlju.



Priopćenja