Sastanak ministrice Pejčinović Burić i povjerenika Avramopoulosa

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se danas, ponedjeljak 20. studenog 2017. godine, u Bruxellesu s povjerenikom Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitrisom Avramopoulosom

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se danas, ponedjeljak 20. studenog 2017. godine, u Bruxellesu s povjerenikom Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitrisom Avramopoulosom.

Na sastanku je bilo govora o naporima koje Vlada Republike Hrvatske ulaže kako bi se do kraja 2018. godine ispunili preostali tehnički zahtjevi iz šengenske pravne stečevine te stvorili uvjeti za donošenje političke odluke za ulazak Republike Hrvatske u Schengensko područje u 2019. godini. To bi bila važna poruka za ujedinjenu, ojačanu i demokratsku Europu koja samo tako može odgovoriti izazovima sigurnosti, terorizma i ilegalnih migracija. Na sastanku su razgovarali i o naporima za uključivanje Hrvatske u američki sustav nezahtijevanja viza, kao i o novim propisima koji uređuju ulazak u i izlazak iz Europske unije.



Priopćenja