Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu lorda Paddya Ashdowna...

Danas, 30. srpnja 2003. godine ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu lorda Paddya Ashdowna.

Tijekom susreta sugovornici su razgovarali o reformama državne administracije u Bosni i Hercegovini, daljnjoj provedbi procesa povratka izbjeglih i prognanih te povrata imovine, kao i o mogućim oblicima suradnje do kraja godine, s obzirom na predviđena zbivanja u obje zemlje. Ministar Picula je izvijestio lorda Ashdowna da Vlada Republike Hrvatske izdvaja izuzetno visoka sredstva iz državnog proračuna za povratak izbjeglih i prognanika te povrat njihove imovine. Ministar je podsjetio da je Vlada uputila poziv svim izbjeglicama da se vrate da se vrate u BiH.

Ministar Picula je na kraju razgovora ocijenio da je u posljednje tri i pol godine postignut opći napredak u bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.



Priopćenja