Danas je ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula razgovarao više od sat vremena s hrvatskim borcem ultimate fight borbi, Mirkom "Cro Cop" Filipovićem ...

Danas je ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula razgovarao više od sat vremena s hrvatskim borcem ultimate fight borbi, Mirkom "Cro Cop" Filipovićem.

Ministar Picula je čestitao Mirku Filipoviću na uspjesima koje postiže u ultimate fight borbi i zahvalio na svemu što je do sada učinio za Republiku Hrvatsku. Ministar je naglasio da se Hrvatska ne promovira samo preko diplomatskih predstavništava, već Republiku Hrvatsku vrlo uspješno promoviraju njezini sportaši.

"Cro Cop" Mirko Filipović je izvijestio ministra o svom putu do sportskog vrha na kojem se sada nalazi, te je izrazio nastojanje i želju da svojim sportskim uspjesima promovira Republiku Hrvatsku u svakom pogledu u svijetu. Približio je ministru Piculi svoju strast prema borilačkim vještinama, te ga je upoznao s popularnosti koju ultimate fight borbe uživaju u svijetu. Istaknuvši pritom svoja iskustva iz Japana, gdje je najveća organizacija ultimate fight borbi, pod nazivom "Pride"

Ministar Picula je istaknuo važnost gospodarske diplomacije za našu zemlju, te je opisao neka diplomatska iskustva iz Japana. Prilikom svog posljednjeg službenog posjeta Japanu ponudio je japanskim gospodarstvenicima 30-tak različitih hrvatskih gospodarskih projekata. Ovom prigodom ministar Picula je ponudio mogućnost zajedničke suradnje Mirku Filipoviću na području gospodarske diplomacije.

Prvi sastanak ministra Picule i Mirka Filipovića jedan je u nizu sastanaka koji će se održati do kraja ove godine, prilikom čega će se pokušati realizirati konkretni gospodarski projekti.



Priopćenja