Ministar dr. Žužul primio parlamentarno izaslanstvo Socijaldemokratske stranke Njemačke Saveznog njemačkog parlamenta

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul primio je danas, 16. rujna 2004. u Zagrebu parlamentarno izaslanstvo Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Saveznog njemačkog parlamenta (Bundestaga), koje je predvodio Detlef Dzembritzki sa suradnicima uz otpravnika poslova Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Lauridsa Hölschera

Tijekom razgovora istaknuti su izvrsni odnosi dviju zemalja koji su u stalnom usponu. Ministar dr. Žužul naglasio je da Savezna Republika Njemačka pruža potporu Republici Hrvatskoj uvijek kada je potrebna. Ministar je upoznao izaslanstvo sa strateškim ciljevima Republike Hrvatske te zatražio potporu hrvatskoj kandidaturi za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u 2008. i 2009. godini.

Članove izaslanstva Socijaldemokratske stranke Njemačke Saveznog njemačkog parlamenta zanimali su odnosi sa susjednim zemljama te koliko politički uspjeh Republike Hrvatske može utjecati na susjedne države i cijelu regiju.

Ministar dr. Žužul ukazao je na dobre odnose sa susjednim državama regije i naglasio odlučnost hrvatske Vlade u nastojanju da se u Republiku Hrvatsku vrate izbjeglice koji to žele. Izaslanstvo Socijaldemokratske stranke Njemačke iskazalo je punu suglasnost s hrvatskim političkim stajalištima, ali i izrazilo zabrinutost stanjem u Makedoniji, na Kosovu i u Albaniji kao potencijalnim kriznim žarištima u regiji.



Priopćenja