Ministar dr. Miomir Žužul primio u oproštajni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Francisa Bellangera

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul primio je danas, 20. listopada 2004. u Ministarstvu vanjskih poslova u oproštajni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Francisa Bellangera

Ministar dr. Žužul je u razgovoru s francuskim veleposlanikom ocijenio hrvatsko-francuske odnose vrlo dobrima. Ukazao je na dobru bilateralnu suradnju i istaknuo važnost francuske potpore u ostvarivanju ključnih hrvatskih vanjskopolitičkih ciljeva - članstva u Europskoj uniji i NATO-u. Ministar dr. Žužul zahvalio je veleposlaniku Bellangeru na njegovom osobnom doprinosu u razvijanju prijateljskih odnosa Hrvatske i Francuske.

Sugovornici su potom istaknuli važnost učenja francuskog jezika, manje prisutnog u hrvatskim školama, što je u funkciji jačanja bilateralne suradnje a i pridruživanja Republike Hrvatske europskim institucijama.

Veleposlanik Bellanger je potvrdio da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i rekao da će Francuska i nadalje pružati potporu Hrvatskoj u procesu njene integracije u euroatlantske institucije. Naglasio je potrebu jačanja gospodarske suradnje i najavio značajan susret hrvatskih i francuskih poslodavaca u ožujku 2005. godine u Parizu. Veleposlanik Bellanger izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom vanjskih poslova i zahvalio ministru dr. Žužulu na potpori u radu.



Priopćenja