Državni tajnik Bakota primio člana Europskog parlamenta Swobodu, Izvjestitelja za Hrvatsku

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Bakota primio je 21. listopada 2004. u Zagrebu člana Europskog parlamenta i potpredsjedatelja Socijalističke skupine u Europskom parlamentu Johannesa Swobodu koji je nedavno preuzeo dužnost Izvjestitelja za Hrvatsku u Odboru za vanjsku politiku Europskog parlamenta

U srdačnom i otvorenom razgovoru državni je tajnik Bakota izvijestio austrijskog člana Europskog parlamenta Swobodu o aktivnostima koje Hrvatska poduzima u suradnji s Međunarodnim kaznenim tribunalom u Haagu, o povratku izbjeglica i povratu njihove imovine te o zaštiti manjina.

Na sastanku je pitanje regionalne suradnje ocijenjeno osobito važnim. Državni tajnik Bakota je Izvjestitelja Swobodu upoznao s aktivnostima Hrvatske u regiji, osobito sa suradnjom ministarstava vanjskih poslova i ministarstava obrane Hrvatske i susjednih država.

Swoboda je naglasio kako je stajalište Parlamenta da Hrvatska obnaša dragocjenu ulogu održavajući i jačajući dobrosusjedske i prijateljske odnose sa svim državama regije. Državni tajnik Bakota je zahvalio predstavniku Europskog parlamenta Swobodi na balansiranom pristupu postojećim otvorenim pitanjima između Republike Hrvatske i susjednih zemalja.



Priopćenja