Ministar dr. Miomir Žužul čestitao Predsjedniku i svim povjerenicima Europske komisije

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul je odaslao čestitke novom predsjedniku Europske komisije José Manuelu Barrosu, potpredsjednicima i svim povjerenicima Komisije kojima je Europski parlament na plenarnoj sjednici jučer u Strasbourgu izglasao i odobrio petogodišnji mandat

Ministar dr. Žužul je čestitao novom Predsjedniku Barrosu i povjerenicima Europske komisije imenovanje na odgovornu dužnost, poželio uspjeh u radu te potvrdio namjeru čvrste suradnje Republike Hrvatske s Komisijom. Dr. Žužul je izvijestio Predsjednika i povjerenike da Vlada Republike Hrvatske marljivo radi na pripremama za početak pregovora o pristupanju Europskoj uniji te, budući da Europska komisija ima ključnu ulogu u tom procesu, izrazio nadu i uvjerenje u stalnu podršku Komisije hrvatskom članstvu u Uniji. Republika Hrvatska želi imati udjela u daljnjem jačanju Europske unije i izgradnji bolje budućnosti za sve građane Europe, poručuje Ministar u čestitkama povjerenicima Europske komisije.

Dr. Žužul u pismima Predsjedniku, potpredsjednicima i povjerenicima Europske komisije naglašava veliki značaj djelovanja članova Europske komisije imajući u vidu odluke koje će Komisija donositi narednih pet godina, naročito glede pitanja proširenja Europske unije. Pred Europskom komisijom je zahtjevan, ali i izazovan posao, piše ministar dr. Žužul u čestitkama i ističe da su članstvo u Europskoj uniji i europski poslovi temeljni prioriteti u djelovanju Vlade Republike Hrvatske.



Priopćenja