Međunarodna konferencija – Znanje ključni alat za bolju Europu 20. i 21.10. u Rijeci

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH zajedno sa Sveučilištem u Rijeci te Centrom za napredne studije jugoistočne Europe (CAAS SEE) organizira međunarodnu konferenciju...

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH zajedno sa Sveučilištem u Rijeci te Centrom za napredne studije jugoistočne Europe (CAAS SEE) organizira međunarodnu konferenciju „(Novi) izazovi za Europu u vremenu promjena/Znanje – ključni alat za bolju Europu“ koja će se održati 20. i 21. listopada u Rijeci (Kampus Sveučilišta, Trsat).

Na konferenciji će se razgovarati o aktualnim temama i izazovima za Europu kao i o mogućim scenarijima daljnjeg razvoja europskog projekta u gospodarskom, financijskom, društvenom i političkom kontekstu. Konferencija će također ponuditi odgovore na pitanja kako povećati znanje o europskim procesima, kako unutar same Europske unije tako i u njenom širem okruženju, a ponudit će i novi model obrazovnih programa na Sveučilištu u Rijeci te predstaviti međunarodni program interdisciplinarnih poslijediplomskih europskih studija. Ovaj interdisciplinarni studij je značajan doprinos uspješnom članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, ali i eurointegracijskim procesima uopće.

U utorak, 21. listopada, video porukom obratit će se predsjednik Republike Ivo Josipović, a u radu konferencije sudjelovat će prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, zatim ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH prof. dr. sc. Vedran Mornar, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, primorsko – goranski župan Zlatko Komadina, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, predsjednik Instituta europskih studija u Firenci prof. dr. sc. Joseph H. H. Weiler, te predstavnici akademske zajednice, diplomatskog zbora, gospodarstva i civilnog društva.

Program konferencije
Press akreditacija



Priopćenja