Dubrovački diplomatski forum Srednjoeuropske inicijative „Strategija javne diplomacije“ nastavio je s radom u petak, 21. svibnja 2010. godine

Diplomatski forum završava sutra plenarnom sjednicom na kojoj će se rezimirati dvodnevni program i dati završna ocjena ovogodišnjeg Foruma

Na plenarnom zasjedanju izlaganja su održali veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Bernd Fischer, voditelj Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Alex Titolo, voditeljica Službe za komunikacije i glasnogovornica Vlade Kneževine Lihtenštajn te prvi zamjenik rektora Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Viktor Laptev.

Veleposlanik Fischer održao je izlaganje o njemačkim tehnikama i vještinama uspješne i pravilne javne diplomacije. Predstavnik Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Titolo približio je američka iskustva javne diplomacije kroz upotrebu internetskih socijalnih mreža, poput Facebooka, Twittera ili You Tubea. Glasnogovornica Manz-Christ predstavila je konkretne projekte interakcije s javnošću Vlade Kneževine Lihtenštajn, poput multidisciplinarnog projekta osmišljavanja vizualnog identiteta Kneževine Lihtenštajn i primjera projekta komunikacije tijela vlasti u politički kriznoj situaciji. O povijesti te o aktualnim obrazovnim programima ruske Diplomatske akademije govorio je prvi zamjenik rektora Laptev.

U drugom dijelu današnjeg programa, sudionici Foruma u dvije radne grupe raspravljaju o odnosima između javne diplomacije i medija te o diplomatskom usavršavanju usmjerenom k stjecanju znanja i tehnika učinkovitije javne diplomacije. Također, održava se i posebna stručna radionica „Oblikovanje javnog mišljenja na putu prema članstvu u NATO i Europsku uniju“, koju vodi zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Vivian Walker, a izlažu mladi diplomati iz zemalja Srednjoeuropske inicijative.

Dubrovački diplomatski forum Srednjoeuropske inicijative „Strategija javne diplomacije“ završava s radom u subotu, 22. svibnja 2010. godine, plenarnom sjednicom na kojoj će se rezimirati dvodnevni program i dati završna ocjena ovogodišnjeg Foruma.

Priopćenja