Državni tajnik Matušić sudjelovao na Varšavskom sigurnosnom forumu

Državni tajnik Matušić sudjelovao na Varšavskom sigurnosnom forumu

Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić sudjelovao je na Warsaw Security Forumu (WSF), najvećem forumu za sigurnosna pitanja Srednje i Istočne Europe koji se održavao 5. i 6. listopada 2021. u Varšavi. Forum je svečano otvorio predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda.

Državni tajnik Matušić sudjelovao je u raspravi na okruglom stolu na temu „EU i NATO – Pouzdani partneri za Zapadni Balkan? Naučene lekcije iz globalne pandemije“, zajedno s visokim dužnosnicima iz Slovenije, Albanije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Sudionici su razgovarali o sigurnosti, prisutnosti EU i NATO u regiji Zapadnog Balkana, procesu proširenja, te podijelili iskustva i izazove s kojima su se države suočile na početku pandemije, i s kojima se suočavaju i danas.

Na marginama WSF, državni tajnik Matušić sastao se s Predsjedavajućim Vijeća za vanjske poslove parlamenta Gruzije, Nikolozom Samkharadzeom, s kojim je razgovarao o prijateljskim odnosima dviju zemalja, bilateralnoj i multilateralnoj suradnji, turizmu te jačanju parlamentarne suradnje. Sugovornici su razmijenili mišljenja o suradnji EU i država Istočnog partnerstva te ulozi Gruzije unutar tog okvira. Državni tajnik izrazio je podršku teritorijalnom integritetu Gruzije te njezinim euroatlantskim ambicijama.


 



Priopćenja