Državni tajnik Matušić sudjelovao na Varšavskom sigurnosnom forumu

  • Slika
Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić sudjelovao je na Warsaw Security Forumu (WSF), najvećem forumu za sigurnosna pitanja Srednje i Istočne Europe koji se održavao 5. i 6. listopada 2021. u Varšavi. Forum je svečano otvorio predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda.
 
Državni tajnik Matušić sudjelovao je u raspravi na okruglom stolu na temu „EU i NATO – Pouzdani partneri za Zapadni Balkan? Naučene lekcije iz globalne pandemije“, zajedno s visokim dužnosnicima iz Slovenije, Albanije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Sudionici su razgovarali o sigurnosti, prisutnosti EU i NATO u regiji Zapadnog Balkana, procesu proširenja, te podijelili iskustva i izazove s kojima su se države suočile na početku pandemije, i s kojima se suočavaju i danas.
 
Na marginama WSF, državni tajnik Matušić sastao se s Predsjedavajućim Vijeća za vanjske poslove parlamenta Gruzije, Nikolozom Samkharadzeom, s kojim je razgovarao o prijateljskim odnosima dviju zemalja, bilateralnoj i multilateralnoj suradnji, turizmu te jačanju parlamentarne suradnje. Sugovornici su razmijenili mišljenja o suradnji EU i država Istočnog partnerstva te ulozi Gruzije unutar tog okvira. Državni tajnik izrazio je podršku teritorijalnom integritetu Gruzije te njezinim euroatlantskim ambicijama.
 

Priopćenja