Državni tajnik Lucić održao konzultacije s državnom tajnicom Slovačke Ingrid Brockovom

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju, Zdenko Lucić održao je u četvrtak, 13. travnja 2022. godine, konzultacije s državnom tajnicom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Ingrid Brockovom.
 
Izraženo je zadovoljstvo jačanjem sveukupne gospodarske suradnje i ulaganja. Razmijenjena su mišljenja o humanitarnim i razvojnim posljedicama agresije na Ukrajinu kao i mogućnostima suradnje na području prijenosa znanja iz europskih integracija državama Zapadnog Balkana. Državni tajnik Lucić zahvalio je državnoj tajnici Brockovoj na potpori Slovačke u pristupnom procesu OECD-u. Državna tajnica Brockova istaknula je važnost članstva u OECD-u i njegove mnogobrojne prednosti. Kazala je i da bi, s obzirom na članstvo u Europskoj uniji i pripremu za ulazak u Eurozonu, hrvatski pristupni proces mogao biti olakšan jer su već ispunjeni mnogi uvjeti. Također, ponudila je daljnju pomoć u prijenosu slovačkog iskustva u pristupnom procesu.
 
Tijekom posjeta državne tajnice Brockove, u organizaciji Veleposlanstva Slovačke u Republici Hrvatskoj i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, održan je seminar „Assissting Croatia on its way to the OECD“. Državni tajnik Lucić održao je predavanje na temu hrvatskog procesa pristupanja OECD-a. Na seminaru su, uz studente, sudjelovali i članovi Pregovaračke skupine za pristupanje Republike Hrvatske OECD-u.

Pisane vijesti