Državni tajnik Hido Biščević održao konzultacije s poljskim državnim podtajnikom Janom Truszczyńskim

U Zagrebu su 6. listopada 2004. održane političke konzultacije ministarstava vanjskih poslova Republike Hrvatske i Republike Poljske. Domaćin konzultacija je bio državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević

Državni tajnik Biščević i državni podtajnik Truszczynski su razgovarali o daljnjoj suradnji dviju država, posebice o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Poljska je potvrdila nastavak pune podrške u procesu ostvarivanja članstva Hrvatske u Europskoj uniji te predložila konkretan akcijski plan pomoći u pripremanju hrvatskih stručnjaka za pregovore s Europskom unijom.

Razmijenjena su mišljenja o situaciji u Jugoistočnoj Europi te razmatrano pitanje mjera i aktivnosti Europske unije i međunarodne zajednice usmjerenih uspostavljanju trajne stabilnosti i sigurnosti u Jugoistočnoj Europi, uključujući i na Kosovu. Državni tajnik Biščević je izvijestio poljskog sugovornika o stanju i perspektivama hrvatskih odnosa s Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom te Srbijom i Crnom Gorom.

Dogovoreni su načini jačanja buduće suradnje Hrvatske i Poljske na bilateralnom i multilateralnom planu kao i suradnje u okviru međunarodnih organizacija, posebice Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.



Priopćenja