Crans Montana Forum u Zagrebu u travnju 2005.

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul i predsjednik Crans Montana Foruma Jean-Paul Carteron najavili su da će se u Zagrebu 13. travnja 2005. održati Crans Montana Forum, jedan od najvećih međunarodnih političkih i gospodarskih foruma

Ministar vanjskih poslova dr. Žužul je kazao da će na Forum biti pozvani svjetski i europski lideri iz područja politike i gospodarstva. U ime hrvatske Vlade ministar dr. Žužul i predsjednik Carteron u ime Crans Montana Foruma potpisali su u Zagrebu Sporazum o održavanju zagrebačkog Foruma u travnju 2005. po uzoru na ugledne forume u Crans Montani i Monaku. Carteron je istaknuo da su o tome neformalno već obaviješteni predstavnici vlada, međunarodnih organizacija i tvrtki koje žele razvijati suradnju s Hrvatskom.

Carteron je rekao da će Europa imati nekoliko centara gravitacije i da će u u Hrvatskoj biti jedan od njih. Na predstojećem Forumu u Zagrebu razgovarat će se o globalnim i regionalnim temama te o mogućnostima suradnje. Organiziranje Crans Montana Foruma u Hrvatskoj i mogućnost otvaranja Regionalnog centra Foruma u Zagrebu najavljeno je na godišnjem sastanku Foruma u Crans Montani u Švicarskoj, u lipnju ove godine, na kojemu je sudjelovao i ministar dr. Žužul.

Predsjednik Crans Montana Foruma Carteron je procijenio da je Republika Hrvatska već trebala postati članicom Europske unije, jer je zahvaljujući svojim političkim i gospodarskim rezultatima i zrelosti hrvatske Vlade postala primjerom ostalim zemljama u regiji.



Priopćenja