Državni tajnik Andrej Plenković primio je u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Davida Blunta

Državni tajnik Plenković izvijestio je veleposlanika Blunta o trenutnom stanju pristupnih pregovora, naglasivši hrvatske napore za završetkom pregovora do kraja tekuće godine, kao i o očekivanoj daljnjoj dinamici do potpisivanja Ugovora o pristupanju, a u kontekstu financijskog aspekta prve dvije godine članstva

Državni tajnik Plenković izvijestio je veleposlanika Blunta o trenutnom stanju pristupnih pregovora, naglasivši hrvatske napore za završetkom pregovora do kraja tekuće godine, kao i o očekivanoj daljnjoj dinamici do potpisivanja Ugovora o pristupanju, a u kontekstu financijskog aspekta prve dvije godine članstva.

Veleposlanik Blunt rekao je kako će i nova britanska vlada podržavati politiku proširenja Europske unije, te ponovio potporu hrvatskim naporima za ostvarenjem članstva u Europskoj uniji. Istaknuo je i konkretan angažman Ujedinjene Kraljevine u projektima potpore reformi pravosuđa u Republici Hrvatskoj.

Državni tajnik Plenković i veleposlanik Blunt razgovarali su o ukupnoj kvaliteti bilateralnih odnosa, kao i o predstojećem ministarskom sastanku zemalja članica EU i zemalja jugoistočne Europe, koji će se održati 2. lipnja 2010. godine u Sarajevu povodom desete obljetnice Zagrebačkog sastanka na vrhu.



Priopćenja