Državna tajnica mr. sc. Pejčinović Burić primila je u posjet veleposlanika Republike Crne Gore u Republici Hrvatskoj, Branka Lukovca

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić primila je u srijedu, 3. listopada 2007. godine u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, u posjet veleposlanika Republike Crne Gore u Republici Hrvatskoj, Branka Lukovca

Ovom prilikom državna tajnica Pejčinović Burić i veleposlanik Lukovac izrazili su zadovoljstvo postignutom razinom i dinamikom odnosa između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore čemu svjedoče i intenzivni susreti na svim razinama.

Državna tajnica Pejčinović Burić izvijestila je veleposlanika Lukovca o trenutnom stanju pregovora Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji, hrvatskim stavovima i očekivanjima te o hrvatskim iskustvima tijekom potpisivanja i provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Veleposlanik Lukovac izvijestio je o aktivnostima Republike Crne Gore u procesu europskih integracija te je u tom smislu kazao kako bi prezentiranje iskustava Republike Hrvatske u tom procesu bilo od neprocjenjive važnosti za Republiku Crnu Goru. Slijedom toga je uputio službeni poziv državnoj tajnici Pejčinović Burić za posjet Crnoj Gori u sklopu kojeg bi se organiziralo predavanje za državne službenike koji su izravno uključeni u proces europskih integracija.



Priopćenja