Državna tajnica mr. sc. Pejčinović Burić primila je izaslanstvo Odbora za europska pitanja Sobranja Republike Makedonije predvođeno predsjednikom Odbora za europska pitanja Titom Petkovskim

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić primila je u srijedu, 10. listopada 2007. godine, izaslanstvo Odbora za europska pitanja Sobranja Republike Makedonije predvođeno predsjednikom Odbora za europska pitanja Titom Petkovskim

Tijekom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim, prijateljskim i sveukupno razvijenim odnosima dviju država između kojih nema otvorenih pitanja.

Predsjednik Odbora Petkovski zahvalio je državnoj tajnici Pejčinović Burić na prijemu te je izrazio interes o iskustvima Republike Hrvatske vezano za proces pristupanja Europskoj uniji, odnosno konkretnije o međusobnoj suradnji i koordinaciji svih tijela koja sudjeluju u pretpristupnom procesu.

Državna tajnica Pejčinović Burić izrazila je zadovoljstvo iskazanim interesom za susrete na parlamentarnoj razini između dviju zemalja, što je od iznimne važnosti za ukupan razvoj bilateralnih odnosa. Dodatno je upoznala sugovornike s napretkom pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te s pregovaračkom strukturom.



Priopćenja