Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u srijedu, 10. listopada 2007. godine, u Sarajevu na svečanosti u povodu sporazuma o aranžmanima Tajništva Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) potpisanog u

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u srijedu, 10. listopada 2007. godine, u Sarajevu na svečanosti u povodu sporazuma o aranžmanima Tajništva Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) potpisanog u Plovdivu 14. rujna ove godine

Domaćin svečanosti predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Nikola Špirić ugostio je ministre vanjskih poslova država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), predstavnike Europske komisije, u svojstvu imenovanog glavnog tajnika Vijeća za regionalnu suradnju Hidu Biščevića, državnog tajnika za politička pitanja u MVPEI, te posebnog koordinatora Pakta o stabilnosti dr. Erharda Buseka.

Sudionici ceremonije istaknuli su važnost potpisivanja sporazuma o aranžmanima sjedišta Tajništva Vijeća za regionalnu suradnju kao pravne osnove za njegovo funkcioniranje. Naglašena je važnost regionalne suradnje te uspostave Vijeća za regionalnu suradnju, čime se doprinosi trajnoj stabilizaciji jugoistočne Europe i procesu integracije zemalja regije u Europsku uniju i Sjevernoatlantski savez.

Ceremoniji je prethodio prvi sastanak Odbora Vijeća za regionalnu suradnju održan u utorak u Sarajevu na kojem su sudjelovali predstavnici zemalja jugoistočne Europe, Europske komisije te donatora. Izraženo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na uspostavi Vijeća za regionalnu suradnju te pružena potpora daljnjim koracima u koordinaciji imenovanog glavnog tajnika Vijeća za regionalnu suradnju i posebnog koordinatora Pakta o stabilnosti.



Priopćenja