U organizaciji gospodarskih komora Republike Hrvatske i Irske, Irsko-hrvatske poslovne udruge, te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Irskoj održat će se prva prezentacija hrvatskih proizvoda u Irskoj

U organizaciji gospodarskih komora Republike Hrvatske i Irske, Irsko-hrvatske poslovne udruge, te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Irskoj održat će se, 1. prosinca 2005. godine u Dublinu, prva prezentacija hrvatskih proizvoda u Irskoj.

Prezentacija će biti održana u najpoznatijem irskom izložbenom prostoru - Royal Dublin Society u Dublinu. Dodatni poticaj za prezentaciju došao je od irskih građana koji u sve većem broju odlaze u turistički posjet Hrvatskoj i izražavaju želju za mogućnošću nabave kvalitetnih hrvatskih proizvoda i u Irskoj.

Predstavnici dvadesetak najpoznatijih hrvatskih tvrtki poglavito iz područja proizvodnje hrane i pića (vina, te drugih alkoholnih i bezalkoholnih pića), te Croata kravata predstavit će svoju poslovnu ponudu potencijalnim irskim partnerima. Uz veći broj irskih poslovnih ljudi, očekuje se nazočnost visokih predstavnika irske Vlade, parlamenta i osoba iz medijskog i kulturnog miljea. Prezentaciju će voditi David McWilliams, jedan od najpoznatijih irskih TV voditelja, koji je ujedno i radio i novinarski komentator, a koji svake godine s obitelji provodi dva mjeseca na Jadranu.

Tijekom boravka u Dublinu predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Irske gospodarske komore potpisat će Sporazum o suradnji, koji će također biti poticaj za daljnji razvoj gospodarskih i trgovinskih veza između Hrvatske i Irske, u kontekstu izuzetno dobrih bilateralnih veza između dvije zemlje.

Za sve dodatne informacije o prezentaciji možete se obratiti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Irskoj, ataše Ingrid Szabó, tel 00353-1-476 7184, fax 00353-1-476 7183, E-mail ingrid.szabo@mvp.hr