U srijedu, 10. lipnja 2009. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija nizom prigodnih događanja bit će obilježen Dan hrvatske diplomacije

U srijedu, 10. lipnja 2009. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija nizom prigodnih događanja bit će obilježen Dan hrvatske diplomacije.

Na početku svečanosti obilježavanja u 10,00 sati nazočnima će se prigodnim govorom obratiti ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

Nakon toga, hrvatski iseljenik Vladimir Novak predat će ministru Gordanu Jandrokoviću darovnicu kojom Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija poklanja zbirku fotografija o životu i radu doseljenih Hrvata u Sjedinjenim Američkim Državama pod nazivom „Hrvati u Americi“.

U nastavku je predviđeno predstavljanje knjige „Diplomacija Dubrovačke Republike“ autora dr. sc. Svjetlana Berkovića, veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Sloveniji.

Na kraju svečanosti obilježavanja ministar Gordan Jandroković uručit će potvrde o završenom XII. jednogodišnjem stručnom diplomatskom studiju Diplomatske akademije polaznicima akademske godine 2008./2009.

Događaji su u cijelosti otvoreni za predstavnike medija koje molimo da dođu najkasnije do 9,50 sati, u zgradu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8.

Također molimo zainteresirane novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija najave Uredu glasnogovornika do srijede, 10. lipnja 2009. godine, do 9,00 sati, na broj telefona 4597 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.