U pratnji predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, ministar Gordan Jandroković boravit će u New Yorku na 63. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ive Sanadera, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u New Yorku na 63. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda koja će se održavati tijekom idućeg tjedna.

Ministar Jandroković sudjelovat će na brojnim sastancima i održati niz bilateralnih susreta. Između ostalih, sudjelovat će u javnoj raspravi Vijeća sigurnosti na temu „Medijacija i rješavanje nesuglasica“ i ministarskom radnom ručku kojemu će domaćin biti državna tajnica Sjedinjenih Američkih Država Condoleezza Rice. Također će sudjelovati na ministarskom sastanku u svezi klimatskih promjena i njihovih razvojnih procesa, kao i na ministarskom sastanku na temu nadzora nuklearnog naoružanja i sprječavanja njegova širenja. Ministar Jandroković sastat će se i s predstavnicima antidefamacijske lige, židovske udruge B'nai Brith, te Američko židovskog odbora.

Među ostalima, predviđeni su odvojeni bilateralni susreti ministra Jandrokovića s ministrima vanjskih poslova Republike Azerbajdžan, Republike Cipar, Helenske Republike, Republike Irak, Republike Island, Države Izrael, Arapske Republike Egipat, te Hašemitske Kraljevine Jordan.