Sudjelovanje potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić na sastanku ministrica vanjskih poslova G7+

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić će na poziv ministrice vanjskih poslova Kanade, Chrystie Freeland i potpredsjednice Europske komisije i visoke predstavnice EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini, sudjelovati  na sastanku ministrica vanjskih poslova G7+ koji će se održati u Montrealu 21. i 22. rujna 2018. Tema sastanka, koji se odvija u okviru kanadskog predsjedavanja G7, je ravnopravnost i osnaživanje žena kao ključnog faktora u izgradnji mira, smanjenju siromaštva i ekonomskog rasta, što je jedan od prioriteta predsjedanja.

Ministrica Pejčinović Burić održat će izlaganje na temu „Osnaživanje demokracije i otpornosti u mirnim i uključivim  društvima“.  Sudjelovat će i na panelima o osnaživanju žena, političkom sudjelovanju i vodstvu, unaprjeđenju globalnog mira, sigurnosti i napretka u okviru međunarodnog poretka koji se temelji na pravu te naporima za suzbijanje svih vrsta nasilja na osnovu spola u konfliktnim i post-konfliktnim društvima.

Tijekom boravka u Kanadi, ministrica će sudjelovati na komemoraciji za žrtve masakra na Sveučilištu u Montrealu. Susrest će se s hrvatskom zajednicom u Montrealu te hrvatskim znanstvenicima i studentima koji rade na Sveučilištu McGill i Montrealskom sveučilištu.