Program radnih sastanaka ministra Jandrokovića na marginama 63. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda za srijedu, 24. rujna 2008. godine

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ive Sanadera, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravi u New Yorku na 63. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

U srijedu, 24. rujna 2008. godine, ministar Jandroković prisustvovat će sastanku predstavnika zemalja članica Saveza civilizacija na kojem će se razgovarati o načinima sprečavanja rasta polarizacije i ekstremizma u svijetu. Tom sastanku prethodit će interaktivni ministarskom radni doručak tzv. Grupe prijatelja Saveza civilizacija na kojem raspravljati o klimatskim promjenama, sustavu međunarodnog upravljanja okolišem i daljnjem strategijama temeljenima na odrednicama Kyotskog protokola.

Uz većinu europskih ministara, na sastanku s temom nadzora nuklearnog naoružanja i sprječavanja njegova širenja prisustvovat će i hrvatski ministar Jandroković.

 Također, ministar Jandroković održat će bilateralni sastanak s ministrom vanjskih poslova Arapske Republike Egipat Ahmedom Ali Aboul Gheitom.

Ministar Jandroković bit će i na radnom ručku kojemu će domaćin biti državna tajnica Sjedinjenih Američkih Država Condoleezza Rice gdje će se raspravljati o aktualnoj političkoj situaciji u svijetu.