Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George W. Bush boravit će u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 4. do 5. travnja 2008. godine. Obavijest o akreditacijama

Obavijest o akreditacijama

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George W. Bush boravit će u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 4. do 5. travnja 2008. godine. Tijekom posjeta Zagrebu, Predsjednik SAD-a George Bush sastat će se s Predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivom Sanaderom.

Republika Hrvatska ovaj posjet ocjenjuje visokom potvrdom iznimno razvijenih, prijateljskih i partnerskih odnosa Republike Hrvatske i SAD u političkom, gospodarskom i sigurnosnom pogledu.

Posjet američkog Predsjednika istodobno je potvrda važnog mjesta i uloge Hrvatske na međunarodnoj sceni, kao zemlje čvrsto usmjerene ka punopravnom članstvu u EU i NATO, članice Vijeća sigurnosti UN i nezaobilaznog čimbenika u osiguranju trajnog mira, stabilnosti i suradnje u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Događaj će moći pratiti samo prethodno akreditirani novinari i snimatelji.

Obavještavamo zainteresirane novinare da popunjene prijave za akreditaciju s priloženom fotografijom dostave Uredu glasnogovornika najkasnije do četvrtka, 27. ožujka 2008. godine, do 11.30 sati na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

Detaljnije obavijesti o programu posjeta biti će dostavljene naknadno.

Prilog: Prijava za akreditaciju