Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u petak, 27. siječnja 2012. godine, u Bruxellesu, na sastanku Vijeća za opće poslove Europske unije

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u petak, 27. siječnja 2012. godine, u Bruxellesu, na sastanku Vijeća za opće poslove Europske unije.

Sudjelovanjem ministrice Pusić, Republika Hrvatska bit će po prvi puta zastupljena, kao zemlja promatrač, na sastanku Vijeća za opće poslove EU-a.

Na sastanku će se raspravljati o Višegodišnjem financijskom okviru EU u proračunskom razdoblju 2014.-2020.godine, koji definira ključne principe i stavke za financiranje svih politika i aktivnosti Unije. Dansko predsjedništvo će također izvijestiti o svom radnom programu, a ministri će raspravljati i o gospodarskim pitanjima u svrhu pripreme redovnog proljetnog sastanka Europskog vijeća (1.-2. ožujka 2012.), posvećenog ekonomskim temama.

Na marginama sastanka Vijeća za opće poslove EU-a predviđeni su bilateralni susreti ministrice Vesne Pusić s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom i britanskim ministrom za Europu Davidom Lidingtonom, te sudjelovanje na radnom doručku ministara s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem, koji će izvijestiti o pripremama za neformalno Europsko vijeće 30. siječnja.