Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na susretu Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu "Pretpristupni fondovi Europske unije"

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na susretu Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu "Pretpristupni fondovi Europske unije", u ponedjeljak, 9. listopada 2006. godine u 12:00 sati, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Na ovom susretu Nacionalnog foruma raspravljat će se o korištenju pretpristupnih fondova (CARDS, PHARE, ISPA, SAPARD i IPA) u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, te o projektima financiranim kroz fondove Europske unije.

Nacionalni forum o pristupanju Europskoj uniji inicijativa je Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kojoj je cilj postići što bolju informiranost hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te potaknuti javnu raspravu o toj tematici u svim dijelovima hrvatskog društva. U radu Nacionalnog foruma sudjeluju predstavnici državne uprave, lokalne uprave i samouprave, akademske zajednice, nevladinih organizacija, privatnog sektora, medija i ostalih zainteresiranih skupina.

Događaj je otvoren za medije.

Molimo zainteresirane novinare, snimatelje i fotoreportere koji žele pratiti događanje da svoj dolazak najave do ponedjeljka, 9. listopada, do 11.00 sati, u Ured glasnogovornice na broj telefona 45 97 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornica@mvpei.hr.