Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović, u svojstvu predsjedateljice Procesom suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP), predsjedat će Sastankom ministara vanjskih poslova SEECP-a

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, u svojstvu predsjedateljice Procesom suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP), predsjedat će Sastankom ministara vanjskih poslova SEECP-a, 9. i 10. svibnja 2007. godine u Zagrebu.

Na sastanku će ministri vanjskih poslova raspravljati o stanju u regiji, napretku zemalja jugoistočne Europe prema euro-atlantskim integracijama, daljnjem jačanju SEECP-a, te konkretnim oblicima budućeg jačanja regionalnog vlasništva nad suradnjom u jugoistočnoj Europi.

Ministri će usvojiti odluke o imenovanju Glavnog tajnika Vijeća za suradnju i sjedište Tajništva Vijeća, a odluke će potvrditi šefovi država i vlada SEECP-a, 11. svibnja 2007. godine na Summitu.

Po završetku sastanka, ministri vanjskih poslova Trojke SEECP-a (Grčka, Hrvatska, Bugarska) i posebni koordinator Pakta o stabilnosti za JIE, dr. Erhard Busek održat će konferenciju za medije, 10. svibnja 2007. godine u 17.30 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Ovim putem obavještavamo redakcije da je za prijavu prisustvovanja potrebno ispuniti priloženi obrazac za medije.

Ljubazno se mole novinari i predstavnici medija da ispunjene obrasce dostave Uredu glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH najkasnije do 7. svibnja 2007. godine, putem faxa: + 385 1 45 69 973, e-maila:glasnogovornik@mvpei.hr.

Akreditacije će se moći podići u predvorju hotela Westin 10. svibnja 2007. godine, od 12.00 do 13.00 sati.

Prilog: