Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović, primit će ministricu vanjskih poslova Republike Poljske Anne Fotyge koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Državni tajnik za politička pitanja i koordinator hrvatskog predsjedanja SEECP-om Hido Biščević održat će brifing za novinare u ponedjeljak, 26. veljače 2007. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, s početkom u 12.30 sati. Brifing se održava povodom Sastanka ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) koji će se 1. i 2. ožujka 2007. godine održati u Zagrebu.

Mole se novinari da svoj dolazak na brifing najave do ponedjeljka, 26. veljače 2007. godine, do 10.00 sati Uredu glasnogovornika na telefon 45 97 704, faks 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, u svojstvu predsjedateljice Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), predsjedat će Sastankom ministara vanjskih poslova SEECP-a, 1. i 2. ožujka 2007. godine.

Teme sastanka bit će stanje u regiji, pitanja vezana uz izlaznu strategiju Pakta o stabilnosti za Jugoistočnu Europu te uloga SEECP-a kao političkog foruma koji će preuzeti vodeću ulogu u regionalnoj suradnji u jugoistočnoj Europi. Među temama razgovora bit će i buduće sudjelovanje Republike Crne Gore u Procesu suradnje u jugoistočnoj Europi te nastavak sudjelovanja Europske komisije i međunarodnih donatora u novim tijelima regionalne suradnje koja će zamijeniti Pakt o stabilnosti.

Sastanak se održava iza zatvorenih vrata. Po završetku sastanka ministri vanjskih poslova Trojke SEECP-a (Helenska Republika, Republika Hrvatska, Republika Bugarska) održat će konferenciju za medije, 2. ožujka 2007. godine u 13.15 sati u hotelu Westin, Kršnjavoga 1, Zagreb.

Sastanku ministara vanjskih poslova prethodit će sastanak Odbora političkih direktora SEECP-a, 1. ožujka 2007. godine.

Ovim putem obavještavamo redakcije o potrebi akreditacije predstavnika medija koji žele pratiti konferenciju. Molimo ispunjeni obrazac koji dostavljamo u prilogu dostaviti Uredu glasnogovornika do srijede, 28. veljače 2007. godine, u 16.30 sati, na faks 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

O sastanku ministara vanjskih poslova i predsjedanju Republike Hrvatske Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) dodatne informacije dostupne su na http://www.mvpei.hr/seecp/ .

 

Prilog: akreditacijski obrazac za medije.