Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u srijedu, 5. ožujka 2008. godine, u radnom posjetu Francuskoj Republici

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u srijedu, 5. ožujka 2008. godine, u radnom posjetu Francuskoj Republici.

U sklopu radnog posjeta ministar Jandroković prvi put će se susresti s ministrom vanjskih poslova Bernardom Kouchnerom, a tijekom boravka u Francuskoj susrest će se i sa savjetnikom predsjednika za vanjsku politiku Jean-David Levitteom te s predsjednikom Delegacije za EU u Nacionalnoj skupštini Pierre Lequillerom.

Teme razgovora izaslanstava ministara vanjskih poslova bit će daljnje produbljivanje bilateralnih odnosa te proces pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, posebice u kontekstu francuskog preuzimanja predsjedanja Europskom unijom, 1. srpnja 2008. godine. Razmijenit će se i mišljenja o aktualnoj situaciji u jugoistočnoj Europi.

Nakon susreta, ministri Jandroković i Kouchner dat će izjave za medije, u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske Republike, u 17.30 sati. Ukoliko želite prisustvovati izjavama za medije, molimo Vas da o tome obavijestite Ured glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, do utorka, 4. ožujka 2008. godine, do 16.00 sati, na tel.: 4597 704, fax: 4569 973 ili e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr kako bi se Vaš dolazak mogao na vrijeme najaviti.