Ministar Jandroković susrest će se u petak, 26. rujna 2008. godine, s predstavnicima Američko-židovskog odbora, te prisustvovati ministarskom sastanku Zajednice demokracija

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ive Sanadera, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravi u New Yorku na 63. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Ministar Jandroković susrest će se u petak, 26. rujna 2008. godine, s predstavnicima Američko-židovskog odbora. Teme razgovora bit će, između ostalih, uloga edukacije u globalnoj borbi protiv antisemitizma, mržnje i netolerancije, te aktivnosti koje Republika hrvatska poduzima kako bi pridonijela povećanju razine obrazovanja o holokaustu, antisemitizmu i svim ostalim oblicima rasne diskriminacije.

Istoga dana ministar Jandroković prisustvovat će ministarskom sastanku Zajednice demokracija, organizacije osnovane s ciljem jačanja i promicanja demokratske vladavine diljem svijeta. Ministar će izložiti načine na koje Republika Hrvatska podupire promicanje demokratskih procesa, kako u zemlji, tako i djelovanjem u multilateralnim organizacijama.