Ministar Grlić Radman na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU-a (Gymnich) u Helsinkiju, 29.-30. kolovoza 2019.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovat će 29.-30. kolovoza 2019. godine u Helsinkiju na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU (Gymnich).

Na dnevnom redu su Bliski istok i situacija u Zaljevu, Arktik te hibridne prijetnje. O hibridnim prijetnjama zajedno će raspravljati ministri vanjskih poslova i ministri obrane država članica EU-a.

U okviru dvodnevnog sastanka predviđen je i susret EU ministara s ministrima vanjskih poslova šest država Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija), s kojima će se razgovarati o regionalnoj suradnji.

U Helsinkiju će finsko Predsjedništvo organizirati i neformalni sastanak na temu jačanja potpore braniteljima ljudskih prava u opasnim i kriznim situacijama, također u proširenom formatu sa zapadnobalkanskim državama i Turskom te braniteljima ljudskih prava.

Više o sastanku na: https://bit.ly/2Lc79uE