Ministar Gordan Jandroković sudjelovat će u prigodi potpisivanja ugovora o suradnji u organizaciji nastupa Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2008 u Zaragozi

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u prigodi potpisivanja ugovora o suradnji u organizaciji nastupa Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2008 u Zaragozi. Ugovore će s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija, kao nositeljem projekta, potpisati Plinacro d.o.o., INA – Industrija nafte d.d., JANAF d.d., Croatia osiguranje d.d., NEXE grupa te Hrvatska turistička zajednica u ponedjeljak, 21. travnja 2008. godine, u 11.00 sati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Tom prigodom ministar Jandroković predstavit će dosadašnje nastupe Republike Hrvatske na EXPO izložbama, s posebnim naglaskom na ovogodišnje hrvatsko predstavljanje u Zaragozi, i njihovo značenje za sveukupnu promidžbu Republike Hrvatske u svijetu.

Radi što bolje prezentacije Hrvatske na Svjetskoj izložbi u Zaragozi Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u organizaciju je uključilo niz hrvatskih tvrtki. Ugovore će potpisati državni tajnik u MVPEI i predsjednik Nacionalnog odbora EXPO 2008 mr. Željko Kuprešak s g. Brankom Radoševićem, predsjednikom Uprave Plinacro d.o.o., prof.dr.sc. Mirkom Zelićem, članom Uprave INA-e, g. Antom Markovom, predsjednikom Uprave JANAF-a, g. Nikom Bulićem, direktorom glavnog ureda HTZ-a, g. Hrvojem Vojkovićem, predsjednikom Uprave Croatia Osiguranja, i mr. sc. Vesnom Škoro, članom Upravnog odbora NEXE grupe.

Događaj će upotpuniti prezentacija prigodne poštanske marke koju će Hrvatska pošta izdati povodom Svjetske izložbe EXPO 2008 te predstavljanje uniforma djelatnika hrvatskog paviljona.

Obavještavamo zainteresirane novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak najave organizatoru do petka, 18. travnja 2008. godine, do 16.30 sati, na brojeve telefona 4597 475 i 4597 704 ili na e-mail dijana.delaye@mvpei.hr i glasnogovornik@mvpei.hr .

Mole se novinari, televizijski snimatelji i fotoreporteri da dođu u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u ponedjeljak, 21. travnja 2008., najkasnije do 10.45 sati.

Predviđeno je vrijeme za pitanja novinara.