Ministar Gordan Jandroković primit će ministra vanjskih poslova Kanade Maximea Berniera koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primit će u ponedjeljak, 19. svibnja 2008. godine, ministra vanjskih poslova Kanade Maximea Berniera koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Riječ je o prvom službenom posjetu jednog kanadskog ministra vanjskih poslova Republici Hrvatskoj.

Razgovori izaslanstava će obuhvatiti teme koje se tiču bilateralnih odnosa, a razgovarat će se i o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u te o suradnji u multilateralnim okvirima. Ministri će također razmotriti i aktualno stanje u jugoistočnoj Europi.

Ministar Jandroković i ministar Bernier susrest će se u 12.30 sati, a nakon sastanka dvaju izaslanstava, dat će izjave za medije u 13.30 sati.

Obavještavamo zainteresirane novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak na izjave za medije najave Uredu glasnogovornika do ponedjeljka, 19. svibnja 2008. godine, do 11.00 sati, na broj telefona 4597 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

Molimo predstavnike medija da dođu u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u ponedjeljak 19. svibnja 2008. godine, najkasnije do 13.15 sati na izjave za medije, a fotoreporteri i snimatelji koji žele snimiti susret ministara i početak razgovora izaslanstava najkasnije do 12.15 sati.