Analitički pregled usklađenosti zakonodavstva za poglavlje Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata (Poglavlje 22)

Bilateralna faza analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) za poglavlje Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata (Poglavlje 22) održava se 5. i 6. listopada 2006. godine u Bruxellesu.

Analitički pregled priprema je za pristupne pregovore s Europskom unijom, a u bilateralnoj fazi hrvatski će predstavnici upoznati Europsku komisiju s hrvatskim zakonodavstvom i do sada ostvarenom razinom usklađenosti s pravnom stečevinom Europske unije u ovom poglavlju.

Tijekom prve eksplanatorne faze screeninga za poglavlje 22 - Regionalna politika koordinacija strukturnih instrumenata, održane 11. i 12. rujna 2006. godine u Bruxellesu, predstavnici Europske komisije predstavili su pravnu stečevinu u području regionalne politike i koordinacije strukturnih instrumenata Europske unije.

Na bilateralnom sastanku, hrvatski stručnjaci predstavit će trenutnu razinu usklađenosti i planove za usklađivanje hrvatskog zakonodavstva, stanje i planove za izgradnju relevantnih institucija, te jačanje administrativne sposobnosti, iskustva u području strateškog programiranja, praćenja i evaluacije te financijske kontrole korištenja pomoći Europske unije.

Po završetku bilateralnog screeninga, Europska komisija izradit će Izvješće o rezultatima screeninga i spremnosti Republike Hrvatske za početak pregovora u ovom poglavlju.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti savjetnici glavnog pregovarača za odnose s javnošću, Maši Ivaniš, na telefon: 01/45 69 333 ili e-mail: masa.ivanis@vlada.hr.