Započela serija seminara za službenike iz država Zapadnog Balkana u okviru projekta Regional Fund for South East Europe

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Virtualnim seminarom pod nazivom: „Further opening of the rail services market and the interoperability of the railway system within the EU“ 5. i 6. travnja 2023. godine započeli smo ovogodišnji ciklus online edukacija za službenike država Zapadnog Balkana. Hrvatsko iskustvo u usklađivanju zakonodavstva u  dijelu poglavlja 14 (prometna politika) podijelili su službenici Sektora za željezničku infrastrukturu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture: gđa Maša Viduka, g. Darjan Konjić i g. Mario Pavić.
Seminar je organiziran u suradnji s Njemačkom agencijom za međunarodnu suradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ), a u okviru redovitog programa aktivnosti projekta Regional Fund for South East Europe. Aktivnost je organizirana za službenike javne uprave Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Potpora Republike Hrvatske unapređenju zakonodavnog okvira država susjedstva u području prometne politike i daljnji razvoj i otvaranje tržišta željezničkog prijevoza putnika i robe, te posredno, unapređenje usluge prijevoza u interesu je i Republike Hrvatske i susjednih zemalja..
U predstojećem razdoblju održat će se dvije radionice u području poglavlja 9 - Financijske usluge, namijenjenih državama Zapadnog Balkana u okviru spomenutog regionalnog projekta.

Ostale vijesti