Zamjenik voditelja civilnog dijela Provincijskog tima za obnovu Feyzabad mr. sc. Ivan Velimir Starčević posjetio je u utorak, 1. lipnja 2010. godine, Temeljni zdravstveni centar Layoba

Izgradnju Temeljnog zdravstvenog centra financiralo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija iz sredstava razvojne pomoći inozemstvu u visini od 236 000 USD, a centar je dovršen u prosincu 2009. godine

Izgradnju Temeljnog zdravstvenog centra financiralo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija iz sredstava razvojne pomoći inozemstvu u visini od 236 000 USD, a centar je dovršen u prosincu 2009. godine.

U Zdravstvenom centru rade dva liječnika i dva medicinska tehničara. Dnevno imaju 60-100 pacijenta, koje liječe prema standardu ministarstva zdravstva Afganistana. Taj Zdravstveni centar pokriva područje na kojem živi oko 10 000 ljudi.

Predstavnici mjesnih vlasti zahvalili su narodu i Vladi Republike Hrvatske, koji su omogućili izgradnju Zdravstvenog centra. Istaknuli su da je sljedeći najveći problem pitka voda.



Priopćenja