Na marginama sastanka na visokoj razini o jugoistočnoj Europi koji se održava u Sarajevu, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 2. lipnja 2010. godine, s ministrom vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine V

Ministar Jandroković čestitao je ministru Hagueu na imenovanju u novokonstituiranoj Vladi Ujedinjene Kraljevine te mu zaželio puno uspjeha u obavljanju funkcije

Ministar Jandroković čestitao je ministru Hagueu na imenovanju u novokonstituiranoj Vladi Ujedinjene Kraljevine te mu zaželio puno uspjeha u obavljanju funkcije. Sugovornici su izrazili uvjerenje da će se, već sada odlični i partnerski, odnosi između dviju zemalja nastaviti uspješno razvijati i u budućnosti.

Posebno zahvalivši na podršci Ujedinjene Kraljevine hrvatskom pristupnom procesu za punopravno članstvo u Europskoj uniji, ministar Jandroković upoznao je svog sugovornika s aktualnim stanjem pristupnih pregovora. Također ga je upoznao s aktivnostima koje hrvatska strana poduzima kako bi se otvorila preostala poglavlja do kraja španjolskog predsjedanja Europskom unijom te istaknuo spremnost Hrvatske da dovrši cjelokupne pregovore do kraja ove godine.

U dijelu razgovora o trenutnoj političkoj situaciji u regiji jugoistočne Europe, ministar Jandroković ponovio je stav Republike Hrvatske kako je jasna i nedvosmislena podrška zemljama jugoistočne Europe za njihovim članstvom u euroatlantskim integracijama od vitalnog značaja za prosperitet regije.



Priopćenja