Zamjenik ministrice Klisović na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Dublinu

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova, g. Joško Klisović, sudjelovao je 22. i 23. ožujka 2013. na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a (tzv. Gymnich) u Dublinu

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova, g. Joško Klisović, sudjelovao je 22. i 23. ožujka 2013. na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a (tzv. Gymnich) u Dublinu.

Teme razgovora bila su aktualna vanjskopolitička i sigurnosna pitanja s osvrtom na političku situaciju u Siriji, u kontekstu čega se očekuju daljnje rasprave radi pronalaženja političkoga rješenja, zaustavljanja krvoprolića i ublažavanja katastrofalne humanitarne situacije.

Razmatran je i dosadašnji rad Europske službe za vanjske poslove (European External Action Service - EEAS), s posebnom pozornošću usmjerenom na poboljšanja koja bi se, između ostaloga, odnosila na unutarnju organizaciju te njezin odnos s ostalim institucijama Europske unije i suradnju s državama članicama EU-a. U dijelu sastanka posvećenom radu EEAS-a sudjelovali su i predsjedavajući vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta, g. Elmar Brok, te potpredsjednik Europske komisije za međuinstitucionalna pitanja, g. Maroš Šefčovič.



Priopćenja