Regionalna konferencija o pravima LGBT osoba u Europi

Pomoćnica ministrice za multilateralne poslove i globalna pitanja dr. sc. Vesna Batistić Kos, u svojstvu osobne izaslanice prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova

Pomoćnica ministrice za multilateralne poslove i globalna pitanja dr. sc. Vesna Batistić Kos, u svojstvu osobne izaslanice prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova prof. dr. sc. Vesne Pusić, sudjelovala je 26. ožujka 2013. godine u Parizu na Regionalnoj konferenciji o pravima LGBT osoba u Europi.

Europska regionalna konferencija je dio niza regionalnih konferencija za podizanje svijesti o diskriminaciji kojima su izložene LGBT osobe, a po njihovom završetku predviđeno je održavanje završne svjetske konferencije u Oslu.

Cilj konferencija jest promišljanje o pitanju prava LGBT osoba u pojedinim regijama, kao i moguće uključivanje zaključaka regionalnih konferencija u tekst nove LGBT rezolucije u Ujedinjenim narodima.

Pomoćnica ministrice dr. sc. Vesna Batistić Kos je, govoreći na panelu „Potreba za koordinacijom u Europi i svijetu“, istaknula važnost djelovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini te u tom smislu posebno zajedničkog djelovanja europskih država u uklanjanju svih oblika diskriminacije LGBT osoba, a naročito u borbi protiv svih oblika kriminalizacije temeljene na seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu, koja je danas još prisutna u 76 zemalja svijeta.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 200 predstavnika vlada i civilnog društva iz 56 zemalja.



Priopćenja