Zamjenik Klisović u Monaku predstavio mogućnosti ulaganja u Hrvatsku

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović boravio je u utorak, 3. ožujka, u Kneževini Monako gdje je održana „Hrvatska investicijska radionica“ u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović boravio je u utorak, 3. ožujka, u Kneževini Monako gdje je održana „Hrvatska investicijska radionica“ u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, Agencije za investicije i konkurentnost i Komore za gospodarski razvoj Monaka. Osim zamjenika Klisovića, u izaslanstvu na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU-a Brankom Grčićem, bio je i Damir Novinić, direktor Agencije za investicije i konkurentnost.

Hrvatsko je izaslanstvo razgovaralo s predstavnicima strukovnih udruženja monegaške Komore za gospodarski razvoj te ih upoznalo s gospodarskim prilikama u Hrvatskoj i prioritetnim gospodarskim projektima. Također, na radionici su sudjelovale monegaške tvrtke iz područja turizma, brodarstva, građevinarstva, obnovljivih izvora energije i farmaceutike, a s pojedinim tvrtkama održani su i zasebni sastanci o mogućnostima ulaganja i poslovanja u Hrvatskoj. Zamjenik Klisović sastao se i s Gilleom Tonellijem, savjetnikom Vlade za vanjske poslove i suradnju s kojim je, između ostalog, razgovarao o suradnji na području psihosocijalne rehabilitacije i reintegracije žrtava mina. Istaknuta je i nužnost sklapanja sporazuma u području gospodarstva jer je Monako pokazao interes za ulaganja u turizam i projekte očuvanja okoliša.

Potpredsjednik Vlade Grčić sastao se i s Michelom Rogerom, državnim ministrom Kneževine Monako s kojim je razgovarao o jačanju hrvatsko-monegaških odnosa, osobito gospodarske suradnje zbog čega je predloženo potpisivanje Sporazuma o suradnji na području gospodarstva, kulture i sporta.

Radni posjet je organiziran uz podršku Jeana Kerwata, hrvatskog počasnog konzula u Kneževini Monako.



Priopćenja