Veleposlanstvo RH u Londonu i Ured Hrvatske turističke zajednice organizirali su prezentaciju pod nazivom „Split Ancient and Modern: A Captivating City“

Na početku prezentacije koja je objedinila kulturnu i turističku ponudu grada Splita nazočne je pozdravio hrvatski veleposlanik dr. Ivica Tomić

Na početku prezentacije koja je objedinila kulturnu i turističku ponudu grada Splita nazočne je pozdravio hrvatski veleposlanik dr. Ivica Tomić. Hrvatsko veleposlanstvo je za tu prigodu izložilo kopije grafika Dioklecijanove palače škotskog arhitekta Roberta Adama iz 18. stoljeća. Kao posebna zanimljivost izložena je mramorna skulptura Sokrata koja prema zapisima potječe iz Dioklecijanove palače.

Okupljenima je predstavljena turistička ponuda grada Splita s posebnim naglaskom na kulturnu baštinu, kao i najnovija arheološka istraživanja u Dioklecijanovoj palači.

Prezentaciji je također prisustvovalo i oko 130 gostiju te stručnjaka iz područja arheologije, konzervatorske i restauratorske struke te povjesničari umjetnosti i kustosi iz britanskih instituta i muzeja.



Priopćenja