Veleposlanik Kraljević zaprimio je odobreni projekt tehničke pomoći RH...

U četvrtak, 29. svibnja 2003. veleposlanik Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici i stalni predstavnik Republike Hrvatske pri FAO-u, mr. Drago Kraljević, zaprimio je od Jacquesa Dioufa, generalnog direktora FAO-a, odobreni projekt tehničke pomoći Republici Hrvatskoj pod nazivom "Proizvodnja i certifikacija ekoloških poljoprivrednih proizvoda" u iznosu od 366.000 američkih dolara.

Riječ je o projektu za podršku organskoj i visokokvalitetnoj poljoprivrednoj proizvodnji, izgradnji domaćih kapaciteta i poboljšanju sustava certifikacije. Za provedbu projekta predviđeno je razdoblje od svibnja 2003. do rujna 2004. godine. Također je utvrđeno da će u projektu sudjelovati brojni domaći stručnjaci koji će usko surađivati sa stručnjacima iz FAO-a.

Glavne odrednice projekta obuhvaćaju istraživanje tržišta, proučavanje utjecaja na okoliš, poboljšanje certifikacije, obuku za instruktore i istraživače, obuku za poljoprivrednike te radionicu za finalnu strategiju i politiku.

Veleposlanik Kraljević pisanim putem zahvalio je generalnom direktoru FAO-a na dobroj suradnji te međunarodne organizacije i Republike Hrvatske.



Priopćenja